عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تحلیل رفت و آمدهای بنیامین نتانیاهو به کرملین گفت: تل آویو به دلیل سرخوردگی در روابط آمریکا با توطئه نفوذ به دنبال شراکت با روسیه و ایجاد فاصله میان تهران و مسکو است.

خبرگزاری خانه ملت ، گروه سیاسی – علی ودایع: نخست وزیر رژیم صهیونیستی اواخر هفته گذشته در سفری 2 روزه که به مسکو داشت در کرملین به چانه زنی در رابطه با مسائل مختلف پرداخت. مسئله اساسی در رابطه با سفر بنیامین نتانیاهو این است که وی ظرف یک سال گذشته چهار مرتبه رهسپار روسیه شده است.

موضوع زمانی اهمیت خود را نشان می دهد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی ظرف یک سال گذشته با رئیس جمهوری ایالات متحده ، شریک راهبردی اشغالگران قدس دیدار نداشته است.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تحلیل سفرهای نتانیاهو به مسکو گفت: « رژیم صهیونیستی در مورد روسیه با فاکتورهای متفاوتی روبرو است.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: « در نخستین نگاه مسئله جنگ سوریه و حضور نیروهای ارتش روسیه تحت عنوان متحدین دمشق ، تل آویو را مجاب به مذاکرات گسترده با روسیه می کند. رژیم صهیونیستی به شدت نگران تثبیت اقتدار ارتش سوریه در بلندی های جولان است.»

نکته حائز اهمیت اینجاست که رسانه صهیونیستی «دبکافایل» نوشته بود که «وزرای خارجه آمریکا و روسیه با موافقت پوتین و اوباما یک بند پیشنهادی در کنفرانس ژنو برای بازگرداندن بلندی های جولان به سوریه به عنوان بخشی از فرایند پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور ارائه داده اند. ایران، حزب الله لبنان و سوریه بشار اسد سه بازیگری در منطقه هستند که از توافق مسکو-واشنگنتن برای عقب نشینی اسرائیل از بلندی های جولان خوشحال خواهند شد و اسرائیل نیز به شدت از این توافق عصبانی است. «
باتوجه به این مطلب می توان گفت که بلندی های جولان و ادعاهای اسرائیل در مورد آن موضوعی است که روسیه چندان با آن موافق نیست و به همین دلیل بود که در کنفرانس خبری خود بدان پرداخت و آن را با تهدیدات ایران و حزب الله ارتباط داد تا به ادامه اشغال آنجا مشروعیت امنیتی بدهد.

حشمت الله فلاحت پیشه 3406756/8/2016 5:34:52 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/06/201606101956336658_Thum.jpg
حشمت الله فلاحت پیشه

اهمیت روسیه در آینده سوریه

این نماینده مجلس دهم تصریح کرد: « رژیم صهیونیستی می داند که روسیه در آینده سوریه تاثیر مستقیم خواهد داشت ، آنها تلاش می کنند با تاثیرگذاری بر مواضع مسکو بتواند منافع خود را تحقق بخشد و یا دست کم از حجم زیان ها کم کنند.»

وی گفت: « باتوجه به امتناع روسیه و آمریکا از رویارویی مستقیم ، رژیم صهیونیستی تلاش می کند به عنوان یک میانجی در مورد سوریه ایفای نقش کند. البته راهبرد صهیونیست ها علی رغم حمایت پنهان سعودی تاکنون به موفقیت دست نیافته است.»

لازم به یادآوری است که پیش از سفر نتانیاهو به مسکو، پایگاه اسرائیلی «دبکافایل» مدعی شد که یکی از اهداف اصلی سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مسکو، تلاش و گفت وگو برای وارد شدن اسرائیل به همکاری های واشنگتن-مسکو در «مبارزه با داعش» در سوریه است. در واقع، اسراییل می خواهد با موافقت همزمان واشنگتن و مسکو وارد تحولات میدانی و داخلی سوریه شود.

تلافی سرخوردگی روابط واشنگتن با مسکو

فلاحت پیشه با بیان این که « تل آویو در تعامل با واشنگتن به عنوان شریک راهبردی دچار نوعی سرخوردگی شده است» ، گفت: « تلاطم روابط میان باراک اوباما و نتانیاهو موضوعی است که از یک تنش پنهان به یک کش مکش علنی تبدیل شده است. نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تلافی مسئله پیش آمده با روسیه به عنوان رقیب آمریکا وارد تعامل شده اند.»

وی  گفت: « صهیونیست ها در مواردی نظیر جدال روسیه با اوکراین به شکلی ناملموس تلاش کرده اند طرف کرملین باشند تا تضاد منافع تل آویو با مسکو ایجاد نشود. نتانیاهو به شدت تلاش می کند با پوتین منافع مشترک تعریف کند یا حداقل خواسته های روسیه را تحت الشعاع اقدامات خود قرار ندهد.»

تلاش برای سد سازی علیه ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با پیش کشیدن تفاهم برجام گفت:« در جریان مذاکرات هسته ای ایران و گروه1+5 که آمریکا مشتاق رسیدن به تفاهم برود منجر به این شد که رژیم اشغالگر قدس نگران جهش قدرت ایران در خاورمیانه و چرخش آمریکا به سمت جمهوری اسلامی در بلند مدت باشد. »

وی در ادامه افزود:« در نگاه نتانیاهو مذاکرات آمریکا با ایران یک خطای نابخشودنی است. ایران پسابرجام و تشکیل دولت مستقل فلسطینی ، تل آویو به این نتیجه رسیده است که رفاقت با آمریکایی ها آنچنان که باید قابل اعتماد نیست. رژیم اشغالگر قدس تلاش می کند با اغوای روسیه منافع ایران را مورد تهدید قرار دهد.»

فلاحت پیشه تاکید کرد: « رژیم صهیونیستی در تعامل با روسیه حتی حاضر به تحمل ضرر اقتصادی می شود تا بتواند در روابط تهران و مسکو فاصله ایجاد کند.آنها براساس یک راهبرد پنج ساله اقدامات خود را در جهت سدسازی مقابل جمهوری اسلامی دنبال می کنند.»

 وی  گفت: « باتوجه به آینده معادلات خاورمیانه و افزایش نقش آفرینی تهران ، رژیم صهیونیستی دنبال تنوع شرکای خود است. اشغالگران قدس روابطی که از سال ها پیش با برخی حکومت های عرب داشتند به شکل علنی تبدیل کرده اند و در مورد ترکیه نیز دنبال ازسرگیری روابط هستند.»

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس با بیان این که « کرملین با علم به توانایی های ایران نمی خواهد از مدار دوستان روزهای سخت جمهوری اسلامی خارج شود.» ، گفت: « روسیه در روابط خود با رژیم صهیونیستی تلاش می کند رویکردی تعادلی داشته باشد.»

اگرچه «وی خِفِتس» سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو گفته بود که«مناسبات روسیه با ایران بر روابط دوجانبه و دوستانه روسیه با ما بی‌اثر است و اسرائیل «درک می‌کند» که روسیه «منافع مشروعی» در قبال ایران دارد.» اما گسترش روابط صهیونیست ها از رفاقت روسیه با ایران در سوریه به هیچ عنوان خشنود نیست و با پروژه نفوذ تلاش می کند اقدامات خود را دنبال کند.

مسکو می داند که منافع مشترک روسیه با ایران قابل انکار نیست و مواضع تل آویو در بلند مدت به سمت واشنگتن تغییر خواهد کرد.زمستان روابط واشنگتن با اسرائیل موضوعی است که در آینده ممکن است به تابستان تبدیل شود و آن روز صهیونیست ها به عنوان پازل جدید جنگ سرد برعلیه منافع روسیه در سوریه وارد عمل شوند.

پایان پیام

 

 

برچسب‌ها

آخرین اخبار